Mannengroep

ONTMOETEN, DELEN & GROEIEN
Vind je het lastig om je open te stellen? Houd je anderen op afstand, waardoor contacten soms oppervlakkig blijven? En ben je benieuwd hoe andere homomannen hiermee omgaan?

Dan is deze mannengroep iets voor jou. Een plek waar je jezelf mag zijn en waar je uitgedaagd wordt om je te ontwikkelen.
Write your awesome label here.
René is een rustige, zeer toegankelijke coach. Doordat hij heel specifieke vragen stelt, kom ik dichter bij mijn eigen vragen en antwoorden. Zo leer ik situaties op een andere manier te bekijken, wat leidt tot verhelderende, nieuwe inzichten.

Tjitte

René heeft een fijne, open sfeer gecreëerd, die mij uitnodigde om mijn kwetsbaarheid te tonen. Iets wat ik normaal moeilijk vind om te doen, maar ik ben blij dat ik het op deze manier heb kunnen ervaren. Heel dankbaar voor wat ik heb geleerd.

Elmar

Herken je dit?

 Je vindt het lastig om bij je gevoel te komen
 Je hebt moeite om te verwoorden wat er in je omgaat
 Je bent vaak bezig met wat anderen van je denken
 Je voelt je snel niet gehoord of begrepen
 Je gaat conflicten meestal uit de weg
 Je houdt anderen op afstand

Weet dat je niet de enige bent. Veel mannen worstelen met soortgelijke vragen. Bijvoorbeeld over wie ze zijn, hoe ze relaties aangaan en onderhouden, en hoe ze hun grenzen en behoeften aangeven. 

Uit schaamte en onmacht delen we dit vaak niet met elkaar. Terwijl delen juist zorgt voor verbinding. Dat is precies waar deze mannengroep over gaat. 

Mannen leren het beste van mannen

Door naar andere mannen te kijken leer je over jezelf en je eigen manzijn. Maar doordat veel homomannen opgroeien zonder rolmodel, heb je soms niemand om je aan te spiegelen. Iemand die je leert je staande te houden in een wereld waarin je anders bent. 

Wanneer je een rolmodel hebt gemist, dan voelt dat soms eenzaam. Je lost lastige situaties alleen op of gaat ze uit de weg. En praten over je gevoel doe je liever niet. Want doe je het wel, dan ontstaat er al snel drama.  
Wat je mogelijk te leren hebt is om je opnieuw open te stellen en steun te vinden bij andere mannen. Bij mannen die net als jij weten hoe spannend het is om jezelf te laten zien. En die toch bereid zijn om het aan te gaan. Omdat zo meer diepgang en betekenis te geven aan relaties met anderen.

Met deze mannengroep bied ik een veilige en vertrouwde omgeving om andere homomannen te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te horen en te steunen. En om te leren van andere mannen.

Hoe werkt de mannengroep?

Drie avonden oefenen in een veilige setting
Het doel van de mannengroep is om vragen te delen die je bezighouden. Om te leren hoe je met jezelf en met de ander in verbinding blijft, ook als het ingewikkeld wordt. Hoe je bij je gevoel blijft, zonder dat je overweldigd wordt en het uit de weg gaat.

De opzet is simpel: zitten en delen wat je op dat moment bezighoudt. Daarbij is alles welkom, ieder gevoel, iedere angst, frustratie, teleurstelling of boosheid, net als iedere blijdschap of dankbaarheid. 
Elke bijeenkomst start met een korte ronde, waarin iedereen deelt wat er speelt in zijn leven. Er is daarna ruimte om vragen in te brengen en onder begeleiding met en van elkaar te ontdekken, te oefenen en te leren.

Als begeleider faciliteer ik de groep en bewaak ik het proces. Zo stel ik verdiepende vragen om je tot de kern te brengen. En doe ik suggesties om je uit te nodigen in de groep te oefenen met nieuw gedrag. 

De groep is geen cursus en ook geen therapie. We blijven meer in het nu dan dat we in het verleden graven. 

Praktische informatie

Deelnemers

De groep bestaat uit maximaal 6 mannen, inclusief mijzelf. Zo is er volop ruimte voor ieders persoonlijke thema's.

Kosten

De kosten voor vijf bijeenkomsten zijn € 150. Dit bedrag is inclusief 21% btw. Tijdens de avond is er koffie & thee beschikbaar.

Tijd & Locatie

De bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats van 19:15 tot 21:30 uur in mijn praktijk aan de Geestbrugkade 32 in Rijswijk (bij Den Haag).

Bijeenkomst 1:   donderdag 14 september 2023
Bijeenkomst 2:   donderdag 28 september 2023
Bijeenkomst 3:   donderdag 12 oktober 2023
Bijeenkomst 4:   donderdag 26 oktober 2023
Bijeenkomst 5:   donderdag 9 november 2023

  Vijf plekken beschikbaar

Meld je aan voor de mannengroep

Schrijf je in voor de september editie.
'Ik merkte dat ik het soms lastig vond om verbinding te maken, alsof ik mezelf niet helemaal durfde te laten zien. Ik had het idee dat het lag aan mijn late coming-out. En hoopte door gesprekken in de mannengroep beter te begrijpen waarom dat is en hoe anderen daarmee omgaan.'
Chris

Over mij

Rene Luisman is een gecertificeerde coach, gespecialiseerd in het begeleiden van homomannen. Mannen die, net als hij ooit zelf, worstelen met schaamte en onzekerheid. Die willen leren om vrij en voluit te leven.

Zijn aanpak is persoonlijk, praktisch en doortastend. Als docent werkt Rene voor de TrainersAcademie. Hier leert hij trainers om op een authentieke manier mensen te begeleiden in hun leerproces. 

In 2017 was René Trainer van het Jaar bij de Nederlandse Beroepsorde voor Trainers (NOBTRA).

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze mannengroep?

Deze groep is voor homomannen vanaf 21 jaar, die willen leren om bij hun gevoelens en emoties te komen en hier woorden aan te geven. Die bereid zijn om te delen wat hun bezighoudt en te horen hoe andere mannen hiermee omgaan. 

Kan ik me aanmelden voor een losse avond?

Nee. Om een veilige en open sfeer te creëren vraag ik je om je aan vijf avonden te commiteren. Twijfel je of dit iets voor je is, dan kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Dan vertel ik je meer over de opzet van de avond.

Ik heb een andere vraag...

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem contact met me op via [email protected] of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.
Created with