Cursus zelfliefde
+ persoonlijke begeleiding

Leer hoe je stap voor stap een positief zelfbeeld opbouwt. In zes interactieve modules onderzoek je hoe je de relatie met jezelf en anderen verbetert. En in de sessies help ik je om deze inzichten in je eigen leven te integreren.
€ 550      12 maanden toegang     inclusief vijf 1-op-1 sessies
Write your awesome label here.

Wat als schaamte je leven beheerst?

Het is vaak makkelijk om van een ander te houden. Maar jezelf accepteren, met al je positieve en minder positieve eigenschappen is veelal een levenslange klus. Veel homomannen groeien op met het idee dat er iets mis met je is of dat je niet goed genoeg bent.

De schaamte en onzekerheid die hieruit voortkomt, beïnvloedt de relatie met jezelf en anderen. Je sluit je af, past je aan of zoekt steeds naar bevestiging. Maar keer op keer word je teleurgesteld. Want goed is nooit goed genoeg. 

De liefde voor jezelf begint bij jou, niet bij de ander. Dus stop met jezelf te veroordelen of af te straffen. Stop met het zoeken van bevestiging bij anderen. Leer in plaats daarvan om anders te kijken. Om jezelf te waarderen voor wie je bent. Om te leven naar de man die je wilt zijn. Zodat er rust en stevigheid ontstaat. 

Ben je regelmatig kritisch naar jezelf? Staat de schaamte voor wie je bent het contact met anderen in de weg? En wil je je zelfbeeld verbeteren?Combineer de online cursus met vijf verdiepende sessies. Samen bouwen we aan jouw zelfvertrouwen.

Elke relatie is een weerspiegeling van de relatie die je met jezelf hebt. Wanneer je van jezelf houdt, ben je beter in staat om liefdevolle relaties met anderen aan te gaan.  


Leer stap voor stap om jezelf te accepteren

Wat het pakket inhoudt:

 12 maanden toegang tot de online cursus zelfliefde
 De cursus bestaat o.a. uit interactieve content, video's en opdrachten
 Met praktische oefeningen leer je stap voor stap om jezelf te accepteren

 

 Intakegesprek waarin we samen jouw doelen bepalen
 Vijf online sessies (90 minuten) op een datum en tijd naar keuze
 Persoonlijke, verdiepende aanpak afgestemd op wat jij wilt bereiken
Empty space, drag to resize

Hoe is de cursus opgebouwd?

Zes lessen met: 
 Video's
 Interactieve modules
 Zelftesten en opdrachten
 Meditaties
 Challenges
 Werkbladen
Les 1. De relatie met jezelf
De relatie met jezelf is de belangrijkste relatie in je leven. Ontdek hoe je met zelfcompassie en door bewust voor jezelf te kiezen bouwt aan een positief zelfbeeld.
Les 2. Ideale versus werkelijke ik
Hoe groter de afstand tussen wie je bent en wie je wilt zijn, hoe meer schaamte je ervaart. Onderzoek wie jij wilt zijn zonder schaamte en angst.
Les 3. Verminder zelfkritiek
Welke overtuigingen heb je over jezelf, je manzijn en je homoseksualiteit? En hoe ga je om met die kritische, innerlijke stem die je veroordeelt, onderuithaalt of afkeurt? 
Les 4. Omgaan met emoties
Gevoelens zijn soms overweldigend. Leer om je gevoelens en emoties te herkennen en uiten, zodat je goed voor je eigen behoeften en grenzen kunt zorgen.
Les 5. Kom los van schaamte
Schaamte gaat vaak samen met eenzaamheid. Ontdek hoe je de relatie met anderen verbetert en de kans op erkenning en intimiteit vergroot.
Les 6. De relatie goed houden
Net als elke relatie heeft ook de relatie met jezelf blijvend aandacht nodig. Met deze zeven principes hou je de relatie met jezelf gezond. Nu en in de toekomst.
In de coachingsgesprekken ondersteun ik je om de inzichten uit de cursus te integreren in je dagelijks leven. Zo haal je het maximale uit deze cursus.

Wat deelnemers zeggen

De cursus heeft me concrete tips gegeven die ik gebruik tijdens bijvoorbeeld daten. Ik laat nu meer van mezelf zien. En in plaats van dat ik me druk maak over wat de ander denkt, geniet ik meer van het moment. - Dave
De cursus heeft me meer zelfvertrouwen gegeven. En dat loont, want gesprekken zijn vaak effectiever. Ik durf op te komen voor wat ik denk. Dit was ook een van mijn leerdoelen en daar ben ik sterk in gegroeid. - Rutger
De coachingsgesprekken heb ik als een zeer waardevolle aanvulling op de cursus ervaren. De vragen die René stelde brachten ons snel tot de kern. Zijn begeleiding heb ik als persoonlijk, professioneel en warm ervaren. Zijn feedback is to the point en hij daagde me uit om uit mijn comfort zone te stappen. -Josh

In drie stappen naar een positief zelfbeeld

 1. Kies bewust voor jezelf

Met de aanschaf van deze cursus zet je een eerste, belangrijke stap naar een positiever zelfbeeld. Je kunt meteen aan de slag. De cursus bevat zo'n 20 uur aan interactieve content en opdrachten.  

 2. Ontwikkel een positieve kijk op jezelf

Met de opdrachten onderzoek je welke overtuigingen jij over jezelf en je homoseksualiteit hebt gevormd. Beperkende overtuigingen vervang je door overtuigingen die meer helpend zijn. En je verzamelt positieve feiten over jezelf, waardoor je een positiever zelfbeeld krijgt.

  3. Oefen met stevigheid en vertrouwen

Ieder mens is anders. Wat voor een ander werkt, werkt misschien niet voor jou. Daarom bevat elk hoofdstuk drie challenges. Zo kies jij zelf hoe je de inzichten in je eigen leven gaat toepassen. Met 12 maanden toegang, kun je net zolang oefenen tot je je zeker voelt. En uiteraard ondersteun ik je daarbij door samen te reflecteren op wat goed gaat en waar ruimte is voor verbetering.

Klaar om samen aan de slag te gaan?

Wil jij aan de slag om je zelfbeeld te verbeteren? Ik help je daar graag bij. Start vandaag nog met het online programma. Na aanschaf kun je meteen een eerste coachgesprek inplannen waarin we jouw doelen bepalen.  

Over mij

Rene Luisman is een gecertificeerde coach, gespecialiseerd in het begeleiden van homomannen. Mannen die, net als hij ooit zelf, worstelen met schaamte en onzekerheid. Die willen leren om vrij en voluit te leven.

Zijn aanpak is persoonlijk en doortastend. En met zijn kennis van online leren heeft hij een kwalitatief hoogwaardige cursus ontwikkeld, waarmee je zelfstandig stap voor stap aan een positief zelfbeeld bouwt.

Als docent werkt Rene voor de TrainersAcademie. Hier leert hij trainers om op een authentieke manier mensen te begeleiden in hun leerproces. 

In 2017 was René Trainer van het Jaar bij de Nederlandse Beroepsorde voor Trainers (NOBTRA).

Veelgestelde vragen

Hoe lang heb ik toegang tot de online cursus?

Je hebt vanaf aankoop een heel jaar toegang tot alle cursusinhoud. Dat betekent dat je zo vaak als je wilt kunt teruggaan om de modules opnieuw in te zien en bijvoorbeeld een nieuwe challenge uit te proberen.

Moet ik de modules op volgorde doen?

Nee. Alle modules zijn direct beschikbaar zodra je je inschrijft. Ik raad aan om ze in volgorde te doen, maar je hebt de vrijheid om te kiezen wat je wilt.

Hoeveel tijd ben ik met deze cursus bezig?

Zou je alle modules en opdrachten achter elkaar volgen, dan ben je hier zo'n 20 uur mee bezig. Ik raad je echter aan om het over meerdere maanden te verspreiden en bijvoorbeeld wekelijks een uur te reserveren. Zo haal je het meeste uit deze cursus.

Je zelfbeeld verbeteren is namelijk een proces dat tijd nodig heeft. Hoe vaker je met nieuw gedrag oefent, hoe groter de kans op een blijvende verandering. Om dit veranderingsproces zo goed mogelijk te ondersteunen, vind je in deze cursus tientallen oefeningen en challenges die je helpen om de inzichten in je eigen leven toe te passen. 

Wat is de meerwaarde van 1-op-1 sessies?

Als gecertificeerde en ervaren coach heb ik een scherp oog. Door naar je te luisteren, je te observeren en verbanden te leggen zie ik meestal dingen waar je zelf aan voorbij gaat. Bijvoorbeeld omdat ze voor jou vanzelfsprekend zijn of omdat je brein onbewust weg wil van pijn en ongemak. Ik nodig je uit om anders te kijken en het ongemak op te zoeken. Daarmee versnellen en verdiepen we je leerproces, zodat er een langdurige verandering kan plaatsvinden.
Created with