Over mij

'Veel van mijn angsten waren terug te voeren naar mijn homoseksualiteit.'

LEER OM ANGST EN SCHAAMTE LOS TE LATEN

Mijn verhaal

Om tevoorschijn te komen met alles wat is, is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Voordat ik anderen kon helpen, was het tijd om mijn eigen angsten onder ogen te komen. De overtuiging dat ik niet goed genoeg was, had me jaren na mijn coming-out nog steeds flink in zijn greep.  
Welkom zijn met alles wie je bent. Het voelde voor mij nooit als vanzelfsprekend.

Op achtjarige leeftijd overleefde ik een ernstig brandwondongeval. Ik werd onzeker over mijn lichaam. Toen ik kort daarna ontdekte ik dat ik me aangetrokken voel tot mannen, keerde ik me in mezelf. Naar buiten past ik me moeiteloos aan, van binnen voelde ik me ontzettend eenzaam en niet gezien en gehoord.

Nadat mijn vader aan een alcoholverslaving overleed, beseft ik dat ik zo niet wilde leven. Ik liet de financiële wereld waarin ik werkte achter me en studeerde om trainer en coach te worden. Daar ontdekte ik dat de meeste oordelen waar ik bang voor was, diep in mezelf geworteld waren. En een groot deel daarvan was terug te voeren op wat ik geleerd had over intimiteit en seksualiteit.

Ik had een lange weg te gaan waarin ik ervaarde wat er gebeurt als ik tevoorschijn durf te komen. Met alles wat er is. Mijn verlangen én mijn gemis. Mijn blijheid en ook mijn schaamte, angst en verdriet. Hoe er dan pas rust en verbinding kan ontstaan.

Dit is ook een essentieel onderdeel van hoe ik werk. Je laten zien en ervaren wat er gebeurt als je het hele verhaal kunt omarmen. Zodat jij voluit kunt leven.
René brengt veel rust en ruimte, waardoor ik makkelijk persoonlijke dingen kon delen. Hij laat duidelijk zien hoe je verbinding kunt maken op een manier die bij mij past.
WilL
Gecertificeerde Trainer & Coach  

Mijn werkwijze

Coaching gaat over anders leren kijken én oefenen met nieuw gedrag. Iets wat soms ook spannend en onveilig voelt. Bijvoorbeeld omdat je angst, boosheid of verdriet tegenkomt. Of je bewust wordt van je diepste verlangens of dat wat je ooit zo hebt gemist. 

Ik breng je daar waar het spannend wordt
Als trainer en coach creëer ik snel een veilige omgeving, zodat het soms ook onveilig mag zijn. Want ik breng je naar daar waar het spannend of ingewikkeld wordt. Dat doe ik door je te bevragen en te benoemen wat ik hoor en zie. En met humor en speelsheid, omdat er dan weer ruimte ontstaat om het anders te doen. 

Zo help ik je met doelen stellen, te doorbreken wat je tegenhoudt, nieuwe tools te leren, in de praktijk te brengen en vervolgens successen te vieren en hier en daar wat bij te sturen.

Voorbij het oordeel ligt de vrijheid
Veel van mijn interventies zijn gebaseerd op NLP en Transactionele Analyse. Deze gedrags- en communicatietheorieën gaan over de persoonlijkheid van mensen. Het helpt je om zonder oordeel te kijken naar jezelf en wat er is. Daarmee leer je oude, niet-functionele patronen te herkennen en doorbreken en zie je welke andere mogelijkheden je hebt om je doelen en intenties te bereiken. 
Mijn achtergrond  
  • Maskmakers 2.0, Life in progress
  • Shame & Internalized Oppression, Pink Therapy
  • Master Trainer, Phoenix
  • Master Transactional Analysis, Phoenix
  • NLP Practitioner, NLP-NU
  • Professional Trainer, Trainers Academy
  • Professional coach, Trainers Academy
  • Bachelor of Communication
Awards  
  • Trainer van het Jaar 2017/18
  • Most Inspiring Learning Journey
Created with