Cursus zelfliefde

Leer hoe je stap voor stap een positief zelfbeeld opbouwt. In zes interactieve modules onderzoek je hoe schaamte jouw leven beïnvloedt en hoe je de relatie met jezelf en anderen verbetert. 
€ 79      12 months toegang     individueel of met coaching
Write your awesome label here.

Wat als schaamte je leven beheerst?

Het is vaak makkelijk om van een ander te houden. Maar jezelf accepteren, met al je positieve en minder positieve eigenschappen is veelal een levenslange klus. Veel homomannen groeien op met het idee dat er iets mis met je is of dat je niet goed genoeg bent.

De schaamte en onzekerheid die hieruit voortkomt, beïnvloedt de relatie met jezelf en anderen. Je sluit je af, past je aan of zoekt steeds naar bevestiging. Maar keer op keer word je teleurgesteld. Want goed is nooit goed genoeg. 

De liefde voor jezelf begint bij jou, niet bij de ander. Dus stop met jezelf te veroordelen of af te straffen. Stop met het zoeken van bevestiging bij anderen. Leer in plaats daarvan om anders te kijken. Om jezelf te waarderen voor wie je bent. Om te leven naar de man die je wilt zijn. Zodat er rust en stevigheid ontstaat. 

Ben je regelmatig kritisch naar jezelf? Staat de schaamte voor wie je bent het contact met anderen in de weg? En wil je je zelfbeeld verbeteren? Dan is deze online cursus speciaal voor jou.

Elke relatie is een weerspiegeling van de relatie die je met jezelf hebt. Wanneer je van jezelf houdt, ben je beter in staat om liefdevolle relaties met anderen aan te gaan.  


Leer stap voor stap om jezelf te accepteren

Wat houdt de cursus in?

Zes lessen met: 
 Video's
 Interactieve modules
 Zelftesten en opdrachten
 Meditaties
 Challenges
 Werkbladen
Les 1. De relatie met jezelf
De relatie met jezelf is de belangrijkste relatie in je leven. Ontdek hoe je met zelfcompassie en door bewust voor jezelf te kiezen bouwt aan een positief zelfbeeld.
Les 2. Ideale versus werkelijke ik
Hoe groter de afstand tussen wie je bent en wie je wilt zijn, hoe meer schaamte je ervaart. Onderzoek wie jij wilt zijn zonder schaamte en angst.
Les 3. Verminder zelfkritiek
Welke overtuigingen heb je over jezelf, je manzijn en je homoseksualiteit? En hoe ga je om met die kritische, innerlijke stem die je veroordeelt, onderuithaalt of afkeurt? 
Les 4. Omgaan met emoties
Gevoelens zijn soms overweldigend. Leer om je gevoelens en emoties te herkennen en uiten, zodat je goed voor je eigen behoeften en grenzen kunt zorgen.
Les 5. Kom los van schaamte
Schaamte gaat vaak samen met eenzaamheid. Ontdek hoe je de relatie met anderen verbetert en de kans op erkenning en intimiteit vergroot.
Les 6. De relatie goed houden
Net als elke relatie heeft ook de relatie met jezelf blijvend aandacht nodig. Met deze zeven principes hou je de relatie met jezelf gezond. Nu en in de toekomst.

Wat deelnemers zeggen

De cursus heeft me concrete tips gegeven die ik gebruik tijdens bijvoorbeeld daten. Ik laat nu meer van mezelf zien. En in plaats van dat ik me druk maak over wat de ander denkt, geniet ik meer van het moment. - Dave
De cursus heeft me meer zelfvertrouwen gegeven. En dat loont, want gesprekken zijn vaak effectiever. Ik durf op te komen voor wat ik denk. Dit was ook een van mijn leerdoelen en daar ben ik sterk in gegroeid. - Rutger
Een innerlijke reis, met veel persoonlijke inzichten, die ervoor hebben gezorgd dat ik me zekerder voel. - Mike

In drie stappen naar een positief zelfbeeld

 1. Kies bewust voor jezelf

Met de aanschaf van deze cursus zet je een eerste, belangrijke stap naar een positiever zelfbeeld. Je kunt meteen aan de slag. De cursus bevat zo'n 20 uur aan interactieve content en opdrachten.  

 2. Ontwikkel een positieve kijk op jezelf

Met de opdrachten onderzoek je welke overtuigingen jij over jezelf en je homoseksualiteit hebt gevormd. Beperkende overtuigingen vervang je door overtuigingen die meer helpend zijn. En je verzamelt positieve feiten over jezelf, waardoor je een positiever zelfbeeld krijgt.

  3. Oefen met stevigheid en vertrouwen

Ieder mens is anders. Wat voor een ander werkt, werkt misschien niet voor jou. Daarom bevat elk hoofdstuk drie challenges. Zo kies jij zelf hoe je de inzichten in je eigen leven gaat toepassen. Met 12 maanden toegang, kun je net zolang oefenen tot je je zeker voelt. En uiteraard ondersteun ik je daarbij door samen te reflecteren op wat goed gaat en waar ruimte is voor verbetering.
Empty space, drag to resize

Wil je de cursus zelfstandig volgen?

Leer vandaag nog om van jezelf te houden.

 Verminder schaamte en zelfkritiek
 Ontwikkel een positief zelfbeeld
 En bouw aan een gezonde relatie met jezelf
Je volgt de lessen in je eigen tempo.

Of liever ook 1-op-1 begeleiding?

Samen creëren we nóg meer impact.

 Toegang tot de online cursus
 Vijf persoonlijke, verdiepende sessies 
 Maatwerk en resultaatgericht
Jij kiest het tempo & de inhoud van de online sessies. 

Bewezen aanpak in deze online cursus

Rene Luisman is een gecertificeerde coach, gespecialiseerd in het begeleiden van homomannen. Mannen die, net als hij ooit zelf, worstelen met schaamte en onzekerheid. Die willen leren om vrij en voluit te leven.

Zijn aanpak is persoonlijk en doortastend. En met zijn kennis van online leren heeft hij een kwalitatief hoogwaardige cursus ontwikkeld waarmee je zelfstandig stap voor stap aan een positief zelfbeeld bouwt.

Als docent werkt Rene voor de TrainersAcademie. Hier leert hij trainers om op een authentieke manier mensen te begeleiden in hun leerproces. 

In 2017 was René Trainer van het Jaar bij de Nederlandse Beroepsorde voor Trainers (NOBTRA).

Veelgestelde vragen

Hoe lang heb ik toegang tot de online cursus?

Je hebt vanaf aankoop een heel jaar toegang tot alle cursusinhoud. Dat betekent dat je zo vaak als je wilt kunt teruggaan om de modules opnieuw in te zien en bijvoorbeeld een nieuwe challenge uit te proberen.

Moet ik de modules op volgorde doen?

Alle modules zijn direct beschikbaar zodra je je inschrijft. Ik raad aan om ze in volgorde te doen, maar je bent vrij om je eigen route te volgen.

Hoeveel tijd ben ik met deze cursus bezig?

Zou je alle modules en opdrachten achter elkaar volgen, dan ben je hier zo'n 20 uur mee bezig. Ik raad je echter aan om het over meerdere maanden te verspreiden en bijvoorbeeld wekelijks een uur te reserveren. Zo haal je het meeste uit deze cursus.

Je zelfbeeld verbeteren is namelijk een proces dat tijd nodig heeft. Hoe vaker je met nieuw gedrag oefent, hoe groter de kans op een blijvende verandering. Om dit veranderingsproces zo goed mogelijk te ondersteunen, vind je in deze cursus tientallen oefeningen en challenges die je helpen om de inzichten in je eigen leven toe te passen. 

Wat als ik behoefte heb aan 1-op-1 ondersteuning?

Het kan zijn dat er tijdens het volgen van de cursus iets wordt geraakt waar je over door wilt praten. Een thema of een vraag die je samen met mij verder wilt onderzoeken. Dan kun je op zo'n moment een coachingsgesprek boeken. Op deze pagina kun je kiezen uit één of meerdere sessies.
Created with