Mannengroep

Ontmoet andere mannen. Deel wat je bezighoudt. En leer met en van elkaar over hoe je gevormd bent als man, hoe homoseksualiteit hierbij een rol speelt en hoe je omgaat met thema's als intimiteit en seksualiteit. 
€ 195      Vijf avonden     4-8      Rijswijk (bij Den Haag)
 Deze groep is ook beschikbaar in het Engels
Write your awesome label here.

Mannen leren het beste van mannen

Door naar andere mannen te kijken leer je over jezelf en je eigen manzijn. Maar doordat veel homomannen opgroeien zonder rolmodel, heb je soms niemand om je aan te spiegelen. Iemand die je leert je staande te houden in een wereld waarin je anders bent. 

Wanneer je een rolmodel hebt gemist, dan voelt dat soms eenzaam. Je lost lastige situaties alleen op of gaat ze uit de weg. En praten over je gevoel doe je liever niet. Want doe je het wel, dan ontstaat er al snel drama en gedoe.  

Wat je mogelijk te leren hebt is om je opnieuw open te stellen en steun te vinden bij andere mannen. Bij mannen die net als jij weten hoe spannend het is om jezelf te laten zien. En die toch bereid zijn om het aan te gaan. Om zo meer diepgang en betekenis te geven aan relaties met anderen.

Met deze mannengroep bied ik een veilige en vertrouwde omgeving om andere homomannen te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te horen en te steunen. En om te leren van andere mannen.

Herken je dit?

 Je vindt het lastig om bij je gevoel te komen
 Je hebt moeite om te verwoorden wat er in je omgaat
 Je bent vaak bezig met wat anderen van je denken
 Je voelt je snel niet gehoord of begrepen
 Je gaat conflicten het liefste uit de weg
 Je houdt anderen op afstand
Veel homomannen worstelen met soortgelijke vragen
Als je opgroeit in een wereld waarin je anders bent, dan leer je soms dat het onveilig is om jezelf te zijn. Dus druk je gevoelens weg. Of je past je aan. Net zolang tot je zelf niet meer weet wie je nu eigenlijk bent.

Wat de mannengroep oplevert:

 Voel je gesteund door mannen die jou begrijpen
 Ervaar hoe schaamte afneemt als je jouw verhaal deelt
 Leer op een positieve manier naar jezelf te kijken
 Ontdek hoe andere mannen met lastige situaties omgaan
 Oefen in een veilige omgeving met nieuw gedrag
 En leer andere mannen kennen
Empty space, drag to resize

Hoe de mannengroep werkt

Ontmoeten, delen en samen groeien
Het doel van de mannengroep is om vragen te delen die je bezighouden. Om te leren hoe je met jezelf en met de ander in verbinding blijft, ook als het ingewikkeld wordt. Hoe je bij je gevoel blijft, zonder dat je overweldigd wordt en het uit de weg gaat.

De opzet is simpel:
zitten en delen wat je op dat moment bezighoudt. Daarbij is alles welkom, ieder gevoel, iedere angst, frustratie, teleurstelling of boosheid, net als iedere blijdschap of dankbaarheid. 

Elke bijeenkomst start met een korte ronde, waarin iedereen deelt wat er speelt in zijn leven. Er is daarna ruimte om vragen in te brengen en onder begeleiding met en van elkaar te ontdekken, te oefenen en te leren.

Als begeleider faciliteer ik de groep en bewaak ik het proces. Zo stel ik verdiepende vragen om je tot de kern te brengen. En doe ik suggesties om je uit te nodigen in de groep te oefenen met nieuw gedrag. 

De groep is geen cursus en ook geen therapie. We blijven meer in het nu dan dat we in het verleden graven. 

Data & aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats van 19:15 tot 21:30 uur in mijn praktijk aan de Geestbrugkade 32 in Rijswijk (bij Den Haag).

Over mij

Rene Luisman is een gecertificeerde coach, gespecialiseerd in het begeleiden van homomannen. Mannen die, net als hij ooit zelf, worstelen met schaamte en onzekerheid. Die willen leren om vrij en voluit te leven.

Zijn aanpak is persoonlijk, praktisch en doortastend. Als docent werkt Rene voor de TrainersAcademie. Hier leert hij trainers om op een authentieke manier mensen te begeleiden in hun leerproces. 

In 2017 was René Trainer van het Jaar bij de Nederlandse Beroepsorde voor Trainers (NOBTRA).

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze mannengroep?

Deze groep is voor homomannen vanaf 21 jaar, die willen leren om bij hun gevoelens en emoties te komen en hier woorden aan te geven. Die bereid zijn om te delen wat hun bezighoudt en te horen hoe andere mannen hiermee omgaan. 

Kan ik me aanmelden voor een losse avond?

Nee. Om een veilige en open sfeer te creëren vraag ik je om je aan vijf avonden te commiteren. Twijfel je of dit iets voor je is, dan kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Dan vertel ik je meer over de opzet van de avond.

Ik heb een andere vraag...

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem contact met me op via contact@reneluisman.nl of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.
Created with