Coming-out mentor programma

Door angst en schaamte is de coming-out fase vaak een innerlijke strijd die je alleen doormaakt. Met dit mentor programma willen we dit veranderen. Een half jaar lang mag je leunen op de kennis en ervaring van een man die naar je luistert, je steunt en je aanmoedigt je eigen weg te gaan.
€ 75      6 maanden      1-op-1 sessies met een mentor
Write your awesome label here.

Een mentor die je begrijpt en steunt in een belangrijke, kwetsbare fase in je leven

Wanneer je ontdekt dat je homo bent, voelt dat soms overweldigend. De verwarring over je (seksuele) identiteit en de consequenties die je mogelijk niet kunt overzien. Je denkt misschien dat je er alleen voor staat. Dat niemand begrijpt hoe jij je voelt. 

Maar er zijn vele mannen die je zijn voorgegaan. Die net als jij geworsteld hebben met hun seksualiteit. En die weten hoe spannend, onveilig en eenzaam dit kan voelen. In dit programma word je aan een van hen gekoppeld. Om zo in je eigen tempo te onderzoeken of, wanneer en hoe je uit de kast komt.

Over het mentor programma

Wat houdt het programma in?
 Voor wie is dit programma?
Wie zijn de mentoren?
 Voor, tijdens of na je coming-out word je gedurende zes maanden begeleid door een mentor.

 De mentor is er voor jou. Niet om je uit de kast te trekken, maar om je te ondersteunen. Bijvoorbeeld door naar je te luisteren en zijn ervaringen te delen. 

 Incl. toegang tot optionele workshops en de interactieve module 'How to be gay' vol handige links en achtergrondinformatie om je staande te houden als homoman.

Empty space, drag to resize
 Het mentor programma biedt ondersteuning aan jongens en mannen die de intentie hebben om uit de kast te komen bij familie, vrienden of collega's of die onlangs uit de kast zijn gekomen.  

 Als je 18 jaar of ouder bent en Nederlands of Engels spreekt, kun je deelnemen aan het programma. Omdat het programma internationaal en online is, maakt het niet uit waar je woont.

 Voorafgaand aan het programma vindt er een intakegesprek plaats met een gecertificeerde coach. Belangrijk is dat je gemotiveerd bent om 6 maanden aan je eigen ontwikkeling te werken. 

 Een mentor is een 25+ man die openlijk homo of bi is en dus uit eigen ervaring weet hoe het is om uit de kast te komen. 

 Elke mentor volgt een onboarding programma waarin hij een aantal coachingsvaardigheden leert.

 De mentor is er voor jou. Om je te ondersteunen, naar je te luisteren en je aan te moedigen. De mentor vertelt je niet wat je moet doen. Uiteindelijk bepaal je zelf óf, hoe en wanneer je uit de kast komt.

 De rol van mentor is op vrijwillige basis. Hij wordt hierbij ondersteund door een gecertificeerde coach.

Empty space, drag to resize

Hoe werkt het programma?

Het programma duurt zes maanden. Hier zie je wat je kunt verwachten vanaf het moment dat je je aanmeldt. 

1. Maak een account aan

Klik op de deelname-button en maak een nieuw account aan. Vul je naam en e-mailadres in. Je betaalt eenmalig 75 euro. Met deze kosten kunnen we dit platform draaiende houden.

4. Ontmoet je mentor

Op basis van jouw hulpvraag, taal, interesses en eventuele andere voorkeuren koppelen we je aan een mentor. 

2. Vul het intakeformulier in

Eenmaal ingelogd zie je het intake formulier. Dit formulier helpt ons om een beeld te krijgen van wie jij bent, wat je met dit programma hoopt te bereiken en wat je van een mentor verwacht.

5. Plan tweewekelijkse sessies

Samen met je mentor bespreek je hoe en wanneer jullie contact hebben. Bijvoorbeeld via FaceTime of Zoom. In deze gesprekken bespreek je wat jou bezighoudt en hoe jouw mentor je hierbij kan ondersteunen.

3. Plan een kennismaking

Onderdeel van het intakeproces is een gesprek met een gecertificeerde coach. Samen onderzoeken we hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. 

6. Volg workshops (optioneel)

Maandelijks zijn er gratis interactieve workshops waar je aan deel kunt nemen. In deze workshops ontmoet je andere deelnemers en gaan we dieper in op thema's rondom homoseksualiteit. 

Wat bespreek je met je mentor?

Wat je met je mentor bespreekt is helemaal aan jou. 
Hieronder vind je voorbeelden van vragen die je samen kunt onderzoeken.
  • Hoe weet ik zeker dat ik homo ben?
  • Wat betekent het om (openlijk) gay te zijn?
  • Wie vertel ik het wel? En wie niet?
  • Hoe vertel ik het? En wanneer is het 'juiste' moment?
  • Hoe hoop ik dat mijn omgeving reageert?
  • Wat als mijn omgeving anders reageert dan ik verwacht?
  • Hoe geef ik aan wat ik van mijn omgeving nodig heb?

Meld je aan voor dit programma

Ben jij nog niet (geheel) uit de kast gekomen? Vind je het spannend of lastig om de volgende stap te zetten? En wil je graag een mentor die je zes maanden ondersteund? Meld je dan aan. Er zijn op dit moment 10 plekken beschikbaar.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om deel te nemen?

Je betaalt eenmalig 75 euro om deel te nemen.
Daarmee krijg je toegang tot:
- Het intakegesprek met een gecertificeerde coach
- Zes maanden begeleiding door jouw persoonlijke mentor
- De interactieve module 'How To Be Gay'
- Maandelijkse workshops rondom homoseksualiteit

Wat kan ik van het programma verwachten?

Het programma duurt in principe zes maanden. In die periode heb je tweewekelijks contact met je mentor, bijvoorbeeld via Zoom of FaceTime. Samen bespreek je wat jij wilt bereiken en hoe je mentor je hierbij kan ondersteunen. Bijvoorbeeld of en hoe je jouw seksuele geaardheid met mensen in je omgeving wilt delen, wat het betekent om openlijk homo te zijn en hoe en waar je andere homomannen kunt ontmoeten.

Wat als ik na zes maanden niet uit de kast ben gekomen?

Er kunnen allerlei omstandigheden zijn waardoor het voor jou niet goed of veilig voelt om anderen te vertellen over je seksuele geaardheid. En dat is helemaal oké. Of en wanneer je uit de kast komt is namelijk geheel aan jou. Het doel van dit programma is om je te ondersteunen met de hulp die jij nodig hebt.

Kan ik deelnemen als ik jonger dan 18 jaar ben? 

Ja zeker, maar dan heb ik een ondertekend akkoord nodig van je ouder/ verzorger. Je kunt dit mailen naar contact@reneluisman.nl.

Wat als ik na zes maanden nog ondersteuning nodig heb?

Het programma duurt in principe zes maanden. Naast de tweewekelijkse gesprekken met je mentor kun je deelnemen aan interactieve workshops. Bijvoorbeeld over het ontdekken van je eigen seksualiteit, grenzen stellen of het vinden van je ideale partner. Mocht je na zes maanden behoefte hebben aan aanvullende begeleiding, dan bespreken we samen wat je vraag is en welke begeleiding hier het beste bij aansluit. 

Wat als ik geen klik heb met mijn mentor?

Jullie worden aan elkaar gekoppeld op basis van interesses, taal, religie en andere voorkeuren die je vooraf aan kunt geven. Als blijkt dat er geen match is, dan zoekt de coach een oplossing. Dat kan betekenen dat je aan een andere mentor wordt gekoppeld.
Created with